De Top 5 Usenet Streaming Software

Usenet is de snelste manier om te downloaden, maar dankzij usenet streaming software kun je video en audio streamen voordat het downloaden voltooid is.
De top 5 usenet streaming software

Wat is Usenet streaming?

Het is met Usenet dus mogelijk om audio en video bestanden te bekijken zonder dat het downloaden voltooid is. Deze streaming functies zijn zo geavanceerd dat je de bestanden die je download tijdens het downloaden kunt pauzeren en vooruitspoelen. Tijdens het downloaden heb je dus eigenlijk al het hele bestand op je harde schrijf opgeslagen.

Om gebruik te maken van usenet streaming software heb je wel een snelle internetverbinding nodig, denk daarbij aan het snelste Ziggo pakket of een glasvezel verbinding. Heb jij zo’n snelle verbinding? Dan is het gebruik van usenet streaming software voor jou bestemd, beter gaat het in de wereld van downloaden niet worden!

Voor de snelle internetters onder ons hebben we hieronder een de beste Usenet streaming software opgesomd.

Selectie van de beste Usenet streaming software

#1 SnelNL

SnelNL is een Streaming Usenet Provider met een eigen state-of-the-art nieuwslezer. SnelNL biedt toegang tot Usenet met een retentie van meer dan 1500 dagen. Je kunt dus content tot meer dan 1500 dagen terug streamen. Streamen via de SnelNL software werkt als volgt; tijdens het downloaden van een bestand kun je deze gelijk afspelen met de ingebouwde streaming mediaplayer. Met SnelNL hoef je dus niet te wachten tot een bestand compleet is gedownload.

Met deze gebruiksvriendelijke toepassing wordt het downloaden van Usenet veel eenvoudiger. Er zijn geen lastige en tijdrovende stappen meer waar je doorheen moet om te starten met downloaden, dus ook geen usenet providers server gegevens innvoeren. Deze applicatie is de volgende generatie van de binaire Usenet downloaders.

Waarom kies je voor SnelNL usenet streaming?

 • Geen aparte usenet provider nodig, dus ook geen account gegevens invullen om te downloaden
 • Geïntegreerde mediaspeler om direct te streamen
 • Met de mediaspeler zie je ook direct wat je aan het downloaden bent
 • Stream niet alleen video, maar ook audio en afbeeldingen

#2 NZBGet

NZBGet is een cross-platform nieuwslezer voor het downloaden van nzb-bestanden. De streaming software is geschreven in C++ en ondersteunt client/server-mode, automatische par-check/reparatie en heeft een web-interface.

NZBGet heeft lage minimum systeem vereisten en draait dus op bijna iedere soort computer, zelf een raspberry-pi. Bij uitstek is NZBGet perfect voor gebruik met routers, NAS netwerk stations en mediaspelers. Bovendien is er een HTPC-plugin beschikbaar!

Het configureren van NZBGet kan iets ingewikkelder zijn dan sommige andere opties op deze lijst. Dat gezegd hebbende, is het lichtgewicht, krachtig en zeer eenvoudig te gebruiken als je het programma eenmaal onder de knie hebt.

Waarom kies je voor NZBGet usenet streaming?

 • Zeer snelle usenet steaming software
 • Laag geheugen gebruik
 • Bestanden controlleren (parcheck) en uitpakken
 • Regelmatige interessante software updates

#3 SABnzbd

Sabnzbd is een webgebaseerde USENET nieuwslezer voor Windows, Mac en Linux, geschreven in de Python programmeertaal.

SABnzbd heeft meestal een ondersteunede functie. Zo gebruiken wij zelf SABnzbd in combinatie met spotnet, klik op de link voor meer informatie over het gebruik van Spotnet want dit artikel gaat over usenet streaming met SABnzbd.

Je gebruikt SABnzbd om nzb bestanden binnen te halen, dus als pure download software of in combinatie met een open source project zoals Sonarr. Voor de beginnende Usenet gebruiker raden we het gebruik van SABnzbd af, het vereist namelijk tijd en inzicht om de software te configureren. 

SABnzbd is een van de meest populaire NZB Usenet downloaders die er is. Daarnaast is het een flexibele usenet software die optimaal door de gebruiker te configureren is. Let op: om te streamen met SABnzbd heb je een mediaspeler nodig, het fijne is dat je deze zelf kunt kiezen zoals de populaire VLC videoplayer.

De instelling om te streaming vindt je in het sabnzbd.ini bestand. In de [misc] sectie moet je streaming inschakelen door ‘allow_streaming’ de waarde 1 te geven.

Waarom kies je voor SABnzbd usenet streaming?

 • Multi platform
 • Veel uitbreidingen
 • Geavanceerde functies
 • Leuke community

#4 NZBDrive

NZB Drive is een populaire oplossing voor het rechtstreeks usenet streamen van nzb bestanden. Het unieke van NZBDrive is dat je NZB bestanden kunt mounten alsof het een schijf op je computer is, een fraaie functie die heel handig kan zijn.

Nadat je een nzb bestand in NZB Drive opstart, kun je de nog niet voltooide download van die nzb openen en direct streamen. 

Wat je over NZBDrive moet weten:

 • Streamen tijdens het downloaden
 • Alleen voor Microsoft Windows
 • Alleen te koop met Bitcoin

#5 Sonarr

Sonarr is een PVR waarmee je automatisch nzbs en torrents van Usenet kunt downloaden. Bovendien kun je ook rss feeds lezen. Je kunt deze usenet software zo instellen dat wanneer er iets nieuws online verschijnt waarop je de zoekfuncties hebt ingesteld, die content ook direct automatisch gedownload wordt.

Sonarr kan jouw huidige video collecties importeren en je zelfs vertellen of er afleveringen ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om de ontbrekende afleveringen te vinden en te downloaden of ze gewoon te negeren. Sonarr controleert periodiek Torrent en Usenet websites op nieuwe uploads en bepaalt vervolgens of deze programma’s al in je samengestelde lijst staan.

Hoewel deze oplossing voor het streamen van NZB bestanden eigenlijk in combinatie met NZBGet werkt, is Sonarr een uitstekende Usenet software waarmee je je media overzichtelijk houdt.

Waarom kies je voor Sonarr usenet streaming?

 • NZB en Torrents
 • PVR-software
 • Regelmatig interessante software updates
 • Makkelijk te automatiseren

Top 3 Usenet providers

Eweka review

Eweka review

Beginnen met Usenet nieuwsgroepen kan een beetje ontmoedigend zijn voor nieuwkomers. Eén optie is om een selectie te vinden die u alles biedt wat u …

Bekijk review
Eerlijke review / beoordeling van de usenet provider UsenetServer

UsenetServer Review

UsenetServer is een gevestigde Usenet-provider die al meer dan tien jaar actief is. Ze bieden een breed scala aan functies en services voor zowel beginnende …

Bekijk review
EasyNews review

EasyNews review

EasyNews is een Usenet provider die toegang biedt tot meer dan 110.000 nieuwsgroepen met een retentiegraad van meer dan 5272 dagen. Ze bieden verschillende abonnementen, …

Bekijk review

Nova Usenet
Review

Kies voor de nieuwste generatie servers

ViperNews
Review

De goedkoopste usenet provider van Nederland

Eweka
Review

De beste usenet provider van Nederland

News Hosting
Review

De bekendste all-in-one usenet provider