eweka usenet provider

Eweka review

48% korting

Ongelimiteerd 12 maanden

€4,99 p/m

Ongelimiteerd 1 maand

€7,50 p/m

Let op – Prijzen kunnen regelmatig veranderen en ondanks onze maandelijkse updates is het mogelijk dat sommige van de prijzen op deze pagina verouderd zijn. Bezoek de officiële website van de aanbieder voor de exacte/actuele prijzen.

Beginnen met Usenet nieuwsgroepen kan een beetje ontmoedigend zijn voor nieuwkomers. Eén optie is om een selectie te vinden die u alles biedt wat u nodig heeft, inclusief een nieuwslezer-app, met eenvoudige betalingsopties. Eweka heeft een goede reputatie, dus laten we eens kijken wat zij te bieden hebben.

Hoewel Usenet in de volksmond wordt beschouwd als onderdeel van het “oude internet” van vóór het Web 2.0-tijdperk, zijn er genoeg aanbieders van nieuwsgroep download providers om het een overvolle markt te maken.

Eweka, dat in 2000 werd geregistreerd, is een van de oudste nog bestaande Usenet-aanbieders. Het beweert de nummer één Usenet provider in Nederland te zijn sinds 2001.

De ervaring van Eweka blijkt, met aanmelding via een nette website die toegang biedt tot een complete set opties in het ledengedeelte. Net als vele andere usenet-providers is deze provider in Nederland gevestigd. Eweka biedt een nieuwslezer, NewsLazer, die bijna identiek is aan de NewsHosting Nieuwslezer app.

Kenmerken

Eweka belooft veilige, onbeperkte downloads. Alle plannen bieden onbeperkte toegang met 256-bit SSL-verbindingen. Eweka heeft onlangs ook een upgrade uitgevoerd naar 50 verbindingen (voorheen 20) en onbeperkte downloadsnelheden (voorheen 300 Mbps), dus elke gebruiker zou in staat moeten zijn om de bandbreedtesnelheid van zijn ISP volledig te benutten voor Eweka’s Usenet-archief dat 4.532+ dagen teruggaat.

Voor sommige prijsplannen zijn de functies beperkt, dus u zult het juiste pakket voor uw behoeften moeten kiezen. U kunt echter maandelijks, jaarlijks, halfjaarlijks of per kwartaal betalen met het abonnementspakket, en er zijn verschillende betaalmethoden beschikbaar.

De NewsLazer-app wordt aanbevolen door Eweka, hoewel u ook andere nieuwslezers kunt gebruiken. Deze is eenvoudig genoeg in gebruik en biedt de mogelijkheid om back-up Usenet providers toe te voegen. Merk echter op dat de app niet werkt zonder NewsLazer-referenties.

Ondersteuning

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de dienst, biedt Eweka 24/7 professionele ondersteuning. Medewerkers die vloeiend Nederlands, Engels, Duits en Frans spreken staan tot uw beschikking om u te helpen. Er is ook een gedetailleerde supportsectie met een FAQ, een server-statuspagina en contactgegevens.

Retentie

Wilt u een Usenet-service die slechts vijf of zes jaar aan nieuwsgroepgegevens biedt? Of een die tot ver in het verleden reikt en binaire uploads en tekstdiscussies biedt die twee decennia teruggaan?

Retentie is de belangrijkste factor voor een complete Usenet-ervaring, en Eweka biedt een opgegeven retentie van 4532 dagen. Er wordt ook regelmatig extra opslagruimte toegevoegd om de retentie dag na dag te laten groeien, zodat er geen artikelen van hun servers verlopen. De huidige retentieperiode van Eweka staat gelijk aan meer dan 12 jaar aan activiteit. Dat betekent dat u tekstconversaties kunt bekijken die al in 2008 plaatsvonden en binaries kunt downloaden die sinds die tijd zijn gepost. Dit is een ongelooflijke hoeveelheid gegevens, waardoor Eweka een van de grootste archieven van beschikbare Usenet-gegevens is.

Veiligheid en privacy

Usenet-aanbieders bieden 256-bits SSL-verbindingen via newsreaders naar hun servers. Eweka volgt deze trend, wat ervoor zorgt dat gedownloade of geüploade gegevens via een gecodeerde en vertrouwde verbinding worden verzonden.

De privacyopties bij deze Usenet-aanbieder zijn echter beperkt. Hoewel u zich kunt aanmelden met alleen een e-mailadres en landlocatie, is er geen optie om voor de service te betalen met Bitcoin of een andere cryptovaluta.

Gelukkig is het privacybeleid van Eweka duidelijk als het gaat om het loggen van uw activiteiten. Hierin staat: “We houden niet bij in welke nieuwsgroepen u post of uit welke nieuwsgroepen u downloadt of wat u in nieuwsartikelen zet die u post.”

Andere logging wordt wel opgeslagen, zoals toegang tot uw account, en metering op basis van het gekozen pakket. Het volledige privacybeleid is de moeite waard om te lezen, zodat u begrijpt hoe uw gegevens worden gebruikt. Het volledige GDPR-nalevingsbeleid staat er ook in.

Prestaties

Snelheid is een ander belangrijk aspect van Usenet diensten; hoe sneller, hoe beter. Minder tijd wordt besteed aan het downloaden van binaries, meer tijd aan het genieten van de uitgepakte mediabestanden.

Eweak werd getest na een snelheidsbevestiging met behulp van Ookla’s Speedtest. Deze beoordeelde de verbinding (via een Nederlandse VPN) op 58,10Mbps. Twee bestanden werden getest: een 540MB audio collectie die de vorige dag was geupload; de andere een 700 dagen oud videobestand van 1.4GB.

Beide binaries downloadden met ongeveer 5.2Mbps, met pieken op 6Mbps. Voor de duidelijkheid, dat betekent dat het videobestand in iets meer dan 3 minuten was gedownload.

Eweka biedt dus een ongelooflijk snelle Usenet-ervaring.

Prijzen

Eweka biedt abonnements- en vooruitbetalingspakketten met aanbiedingen voor een, drie, zes en 12 maanden. Er is geen contract, dus u kunt op elk moment opzeggen. Betaling gaat via creditcard, PayPal, iDEAL, Mistercash, Giropay en bankoverschrijving. Inwoners van Nederland kunnen ook een dag toegang kopen via SMS.

Het standaard prepaid pakket kost slechts €7,50 per maand (ongeveer £6,77 of $8,82) met 200Mbps snelheidslimiet, 20 gelijktijdige verbindingen, SSL, en de volledige 4532 dagen retentie.

Eweka biedt ook een snellere prepaid optie, High-Speed prepaid, voor €9,60 per maand (gelijk aan £8,67 of $11,29). Dit biedt 300Mbps downloads, 20 verbindingen, evenals SSL en volledige retentie.

Een standaardabonnement is verkrijgbaar vanaf slechts €7,00 per maand (£6,32 of $8,23) voor een abonnement van 12 maanden (€7,50 per maand bij maandelijkse betaling). Dit heeft onbeperkte downloads, onbeperkte downloadsnelheden, 50 verbindingen, SSL, volledige retentie, en wordt geleverd met een 7-daagse gratis proef met onbeperkte downloads en onbeperkte snelheden.

Gezien de onbeperkte downloadsnelheden en de retentie- en voltooiingspercentages biedt Eweka een van de voordeligste Usenet-abonnementen die er zijn.

Conclusie

Het is moeilijk om een Usenet-provider te vinden die aan alle eisen voldoet. Sommigen bieden een lage prijs met een lage retentie; anderen hebben een geweldige prijs maar een slechte service, trage snelheden en een algemeen gevoel van “we nemen je geld aan.”

Eweka, zoals zijn erfenis doet vermoeden, is een van de betere diensten. Met bliksemsnelle downloads, indrukwekkende retentie en voltooiing, en een streng privacybeleid, biedt het ook een statuspagina zodat u kunt controleren of de service offline is. Hoewel het geen Bitcoin-betaling biedt, biedt Eweka u alles wat u nodig hebt voor snelle en betrouwbare toegang tot nieuwsgroepen.

De cookie cutter aard van de aanbevolen nieuwslezerclient is een beetje een verrassing, maar verder is Eweka het overwegen waard als uw primaire Usenet-service.

eweka usenet provider
Eigenschappen
4400 Dagen Retentie
8-20 Verbindingen
Levenslange korting
Gratis nieuwslezer
48% korting
Betaalmogelijkheden
iDeal, Creditcard, Paypal

Nova Usenet
Review

Kies voor de nieuwste generatie servers

ViperNews
Review

De goedkoopste usenet provider van Nederland

Eweka
Review

De beste usenet provider van Nederland

News Hosting
Review

De bekendste all-in-one usenet provider